Aarhus Universitets segl

Om Aarhus Universitets Alumnenetværk

Aarhus Universitets Alumnenetværk er for alle alumner fra Aarhus Universitet (AU), inkl. alumner fra uddannelsesinstitutioner, som er fusioneret med AU. Du er alumne, når du er dimitteret fra Aarhus Universitet, dvs. har en bachelor-, kandidat-, ph.d.-, master- eller diplomuddannelse.

Alumnenetværket er også for nuværende studerende, tidligere og nuværende medarbejdere samt tidligere udvekslingsstuderende.

Vores mission er at skabe livslange relationer til vore alumner, som er værdiskabende for såvel alumner, studerende og medarbejdere, AU og samfundet.

Som medlem af Aarhus Universitets Alumnenetværk får du:

1. Nyheder og tilbud fra AU 

Du får de seneste nyheder og tilbud direkte i din indbakke med spændende alumneportrætter, forskningsnyheder og relevante tilbud til dig som alumne.  

2. Invitationer til events 

Du modtager invitationer til faglige og sociale events, så du har mulighed for at følge med i, hvad der sker, og udvikle relationer til andre inden for dit fagområde eller andre interesseområder.

3. Efter- og videreuddannelse 

Du modtager information om relevante muligheder for faglig opgradering og kompetenceudvikling gennem forskellige former for efter- og videreuddannelse.

4. Adgang til livslang læring, inspiration, meningsfuldt netværk og karrierepleje

Du bliver en del af et stort og eksklusivt netværk med aktuelt 40.000 medlemmer i Danmark og i resten af verden. Og det er helt gratis.

5. Muligheder for at bidrage

Du får mulighed for at bidrage til rekruttering, udvikling af uddannelser, karrierevejledning, mentorprogrammer, forskningssamarbejde, iværksætteri, fundraising m.m.

Tilmeld dig Aarhus Universitets Alumnenetværk

Hvordan er Aarhus Universitets Alumnenetværk organiseret?

Èt samlet netværk – et univers af viden og relationer

Aarhus Universitets Alumnenetværk udgør ét samlet netværk, som giver alle sine medlemmer samme grundlæggende pakke af tilbud og information.

Alumnenetværket udgør samtidig en mangfoldighed af fagligheder. Aarhus Universitets fem fakulteter har alle forskellige tilbud og muligheder for at engagere sig som medlem, ligesom en lang række uddannelser har etableret fagspecifikke alumnegrupper og -foreninger (typisk på LinkedIn) inden for rammerne af AU Alumnenetværket.

  • Arts har mange fagspecifikke alumnegrupper og –foreninger samt mulighed for at engagere sig som medlem på fakultetet gennem det samlede netværk.
  • Aarhus BSS har en stærk fælles organisering af alumneaktiviteter på fakultetsniveau med koordinerede nyheder, events og andre tilbud fra Aarhus BSS rettet mod alumner.
  • Health holder kontakten til alumner gennem Alumnenetværket og fakultetets LinkedIn-side.
  • Natural Sciences har mange fagmiljøer med egne LinkedIn-grupper ud over det samlede Alumnenetværk.
  • Technical Sciences har ligesom Natural Sciences mange fagmiljøer med egne LinkedIn-grupper ud over det samlede Alumnenetværk.

Læs om, hvordan du tilmelder dig og får mest muligt ud af dit medlemskab.

Tilmelding til et univers af viden og relationer

Der er aktuelt fire indgange til AU’s Alumnenetværk. Det er vigtigt, at du vælger den indgang, der passer til din uddannelse.

Det er vigtigt, at du vælger den relevante fakultetsindgang, når du tilmelder dig, hvis din uddannelse er knyttet til enten Aarhus BSS, NAT eller TECH. Her kan du i forbindelse med din tilmelding supplere med markering af særlige interesseområder knyttet til ”dit fakultet”. Det betyder, at du som medlem kan skræddersy din deltagelse, så det passer til dine interesser.

Din grundlæggende medlemsstatus er den samme, uanset hvilken netværksindgang du benytter ved din tilmelding.

På din medlemsprofil vil det være registreret, hvilken uddannelse (evt. flere) du har fra Aarhus Universitet. Din uddannelse er – ligesom din beskæftigelse - et væsentligt kriterium i udvælgelsen af den information, vi sender til dig.

Hvis du har tilmeldt dig via den generelle AU-indgang og også har en uddannelse, der er knyttet til Aarhus BSS, NAT eller TECH, kan du dog altid efterfølgende markere interesseområder for et eller flere af de tre fakulteter ved at rekvirere link til opdatering af din medlemsprofil på den relevante alumnehjemmeside.

Det samme gælder, hvis du har tilmeldt dig via en fakultetsindgang men har eller får interesse i aktiviteter på mere end ét fakultet.

Læs mere om opdatering af din medlemsprofil her

Hvad er en alumne?

En alumne er en tidligere studerende, som har afsluttet sin uddannelse.

På Aarhus Universitet inviterer vi nuværende og tidligere studerende, nuværende og tidligere medarbejdere, ph.d.er og udvekslingsstuderende til at være med og drage nytte af Alumnenetværket.

Medlemskab

Meget af indholdet på vores alumneportal er tilgængeligt for alle besøgende, men hvis du ønsker at få alle fordelene ved netværket, skal du aktivere din profil.

Vi glæder os til at byde dig velkommen tilbage til Aarhus Universitet!

Det er gratis at være medlem, og hvis du af en eller anden grund ikke har lyst til at være medlem længere, kan du bare give os besked.