Velkommen til fremtidens arbejdsplads, hvor hybridarbejde er normen og kontoret ikke længere er et fysisk sted, men en virtuel verden kaldet Metaverset. Godt hjulpet på vej af COVID-19, klimakrisen og et globalt arbejdsmarked bevæger vi os hastigt ind i the future of work.
The future of work handler ikke kun om teknologi og innovation, men også om at skabe en arbejdsplads, hvor medarbejdernes trivsel og lykke er i fokus. Ledelse vil i fremtiden kræve en mere holistisk tilgang til at styrke engagement og motivation hos medarbejderne, hvor yngre generationer stiller nye krav til fleksibilitet og frihed på arbejdspladsen.
Hvordan håndterer man som organisation de udfordringer, der følger med i form af distanceledelse, organisationskultur, innovation, trivsel og ikke mindst onboarding? Det vil professor Jakob Lauring fra Institut for Virksomhedsledelse belyse med baggrund i den nyeste forskning og erfaringer fra COVID-19 og hjemmearbejde.
Lektor Eve Hoggan fra Institut for Datalogi leder forskningsprojekt REWORK, som søger at nytænke og udvikle fremtidens hybride arbejdsformer. Forskningen fokuserer især på fysisk tilstedeværelse og fysiske omgivelser i en digital eller analog ramme, da dette er en af de vigtigste hindringer for vellykket hybridarbejde. Hør mere om, hvad du og din organisation bør forberede jer på, når I skal indrette fremtidens arbejdsplads.
Alle taler om Metaverset, og det kommer vi også til. Fra nedslag i Eve Hoggans forskning til konkrete erfaringer fra Stibo Accelerator, der arbejder med teknologien i praksis. Og så får du selv mulighed for at lege med Stibos eget Metaverse i pausen.
Arrangementet er gratis for medlemmer af Alumnenetværket og henvender sig til alumner på tværs af Aarhus Universitet, der er nysgerrige på the future of work i teori og praksis.
Happy Hours – dobbelt op på faglighed er en serie af seminarer med fokus på at give en tværfaglig forståelse af komplekse problemstillinger og ledelsesudfordringer. Seminarerne kombinerer viden og værktøjer fra forskere på tværs af fagligheder og praktiske erfaringer og indsigt fra ledere. Seminarerne bliver afholdt som morgen- eller fyraftensmøder og diskuterer aktuelle emner inden for ledelse, kommunikation, teknologi, samfund, etik, sundhed og miljø. Der er mulighed for spørgsmål og interaktion, og vi afslutter med en opsamling af relevante takeaways og praktiske råd.
Seminarrækken er en unik mulighed for medlemmer af Aarhus Universitets Alumnenetværk for at få en tværfaglig tilgang til udfordringer i arbejdslivet og udvide deres netværk.